Aanscherping coronamaatregelen: dit zijn de gevolgen voor de motorsport

Het aantal coronabesmettingen in Nederland loopt dermate hard op dat de regering nieuwe strenge landelijke maatregelen invoert. Deze moeten het virus hard raken, maar hebben ook een grote impact op de samenleving. De sportwereld blijft niet buiten schot…

Voor de motorsport betekenen de nieuwe regels dat er minimaal de komende twee weken geen competitiewedstrijden plaatsvinden. Vooralsnog zijn er dus geen gevolgen voor evenementen na die periode, zoals bijvoorbeeld de Kampioenstrial.

De geldende protocollen van NOC*NSF en de KNMV moeten worden aangescherpt. Deze zijn donderdag 15 oktober gereed: je vindt ze dan op deze pagina. Hier alvast een aantal belangrijke punten:

  • Clubwedstrijden zijn toegestaan, maar enkel voor rijders tot 18 jaar en woonachtig in een straal van twintig kilometer rondom het circuit.
  • Vrije trainingen zijn voor iedereen toegestaan.
  • Er komt een registratieplicht voor vrije trainingen en clubwedstrijden.
  • Er mag maximaal één begeleider mee.
  • Een strikte paddockindeling is een must.
Mochten er nieuwe maatregelen worden ingevoerd, dan kan de situatie snel veranderen. Hier houden we je van op de hoogte. Ook kunnen er lokaal andere regels aan de landelijke maatregelen worden toegevoegd.